torstai 11. helmikuuta 2010

Takaisin Valenciassa

Nyt on sitten toinen lukukausi käynnistynyt. Ja mikä parasta mut on viimein virallisesti hyväksytty ETSII:lle eli sille laitokselle millä opiskelin myös syksyn :) Kiitos siitä kuuluu suurimmaksi osaksi Jussille, jolla oli paikka meidän koululta ETSII:llä ja hän sai sitten järkättyä paikan tietotekniikan laitokselta ja minä sain Jussin paikan ETSII:ltä. Varmistus siis asiasta tuli vasta viime viikolla, aika viime tippaan siis meni. Mutta lopputulos oli positiivinen joten kannatti yrittää ja uskoa että kyllä opiskelupaikka joten kuten järjestyy :)

Suomessa reilut kaksi viikkoa meni todella nopeaa. Oulussa olin suurimman osan ajasta, mutta kerkesin olla myös Tampereella useamman päivän (kiitos Annikalle yösijasta!). Lento Barcelonasta Riikan ja Turun kautta Ouluun AirBalticilla oli hyvä valinta ja vaihto Riikassa sujui hyvin. Oulussa kone oli jopa tunnin etuajassa! Oulussa oli vastassa raikas pakkaskeli -21! Huh, olihan siinä vähän totuttelemista lämpimän syksyn jälkeen, varsinkin kun kylmyyttä jatkui ensimmäisen viikon ajan! Kun pakkanen hieman laski, kerkesin käydä hiihtämässä tämän talven ainoat kilometrit, hurjat 10km :) Kaiken kaikkiaan oli mukava käydä Suomessa ja huomata nauttivansa pienistä asioista joita ei aiemmin osannut samalla tavalla arvostaa. Esimerkkinä mm. se että kotona ei pidetä kenkiä ja siellä on lämmin :) Saunan ja kaikeen muun lisäksi oli myös ihana nähdä perhettä, sukulaisia ja ystäviä!! <3

Lensin Helsingistä Valenciaan Easyjetillä Lontoon kautta. Matka sujui hyvin, vaikkakin lennot olivatkin hieman myöhässä. Perillä odotti ok keli, n. 15´C. Pääsin kätevästi uudelle asunnolle metrolla, koska metroasema on ihan naapurissa. Seuraavana päivänä kävin koululla ja purin tavaroita. Edelleen kämppä vaikuttaa kivalta ja kämppikset on mukavia. Rauhallisuudesta en niinkään tiedä vaikka katu onkin hiljaisempi kuin edellinen, tässä asunnossa on yksinkertaiset ikkunat jotka eivät eristä kamalasti.. Eivät kylmää eikä ääntä. Täytyy myöntää että kun oli kaksi viikkoa nukkunut ilman autojen meteliä ja lämpimässä, seuraavana aamuna olisin vastannut myöntävästi jos joku olisi tarjonnut lentoa Suomeen. Nyt muutaman päivän jälkeen kun huone ei ole pelkkä tila täynnä purkamista odottavia kasseja, elämä Valenciassa alkaa taas maistua. Myönnän siis että hetken tuli jo ikävä takaisin Suomeen..

Koulussa käyn todennäköisesti neljällä kurssilla. Aluksi oli tarkoitus ottaa viisi ja kaikki espanjaksi, mutta pienen tuuminnan jälkeen kalenterista löytyy neljä kurssia, joista yksi espanjaksi, kaksi englanniksi ja espanjan kielen kurssi. Vaihtelin kursseja hieman niiden päällekkäisyyden takia ja jätin yhden kurssin kokonaan pois koska kemian kurssin opettajani tarjosi ”töitä” labrasta :) Hassua. Käyn tosiaan teollisen orgaanisen kemian kurssia ja ensimmäisellä kerralla meitä oli tunnilla ainoastaan neljä ihmistä. Opettaja kysyi keillä olisi aikaa työskennellä labrassa ja kaikki suostuimme harkitsemaan asiaa. Menen ensi viikolla labraan ensimmäistä kertaa auttamaan tutkijaa joka tekee jollekkin yritykselle tutkimusta typpimonoksidin puhdistuksesta ilmasta :) Ensi viikolla selviää millasta on! No joka tapauksessa tulen olemaan labrassa 4-5 tuntia viikossa ja sitten saan siitä todistuksen eli opintopisteitä :) Nyt kun kalenteri on laitettu uuteen uskoon, näyttää siltä että tulen takaisin koti-Suomeen toukokuun lopussa, koska kursseilla joita olen ottanut ei ole tenttejä tai sitten ne ovat jo toukokuussa. Varsinaisestihan tentit ovat täällä kesä- ja heinäkuussa.

Sää täällä tällä hetkellä KYLMÄ, ehkä noin 10´C! Aurinko kyllä paistoi tänäänkin mutta tuuli on niin kova ja kylmä että se vie mukanaan myös auringon lämmön :( No, eiköhän tämä kevät tästä kohta ala lämpenemään :) Nyt viikonloppuna meillä on suunnistuskisat Santa Polassa, Alicanten lähellä. Lähdemme sinne huomenna ja meillä on siellä yhteismökki. Kisat on mulle tän vuoden ensimmäiset, muut ehtivät jo kisailla kerran kun olin Suomessa. Mielenkiinnolla odotan kisoja sillä juoksen nyt eliitissä eli sarjan ylempänä kuin viime vuonna :)

Hasta pronto!!
Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti