torstai 19. marraskuuta 2009

Syksyinen tervehdys Valenciasta!

Tulin juuri leffasta, käytiin kattomassa Woody Allenin leffa Si la cosa functiona. Leffa oli orginaaliversio eli englanniksi mutta tekstit espanjaksi. Leffassa meitä olikin hurjat neljä ihmistä, espanjalaiset kun suosii enemmän niitä dubattuja versioita! Täällä leffassa käyminenkin on myös hieman halvempaa kuin Suomessa, 5 euroa maksaa opiskelijalippu viikolla. Suomessakin voisivat ottaa mallia ;)

Nyt onkin hyvää aikaa tässä kirjotella kun odottelen sukulaisia Suomesta vierailulle. Ovat kyllä jo Espanjassa, mutta nyt junassa Barcelonasta kohti Valenciaa.. Ensi viikolla olis sitten tarkoitus tehä kaikkia turistijuttuja ja tutustua Valenciaan paremmin. Itsekkään kun en ole vielä missään turistijutuissa Essin kanssa katsastettua Oceonografiocoa lukuun ottamatta vieraillut. Täytyyhän sitä vähän turisteillakkin, vaikka olenkin kuulemma jo paikallisten mukaan espanjalaistunut hyvin kun en ole enää yleensä ajoissa missään. Espanjalaiseen tyyliin noin kymmenen minuuttia myöhässä :D Joudun varmaan Suomessa opettelemaan kellon uudestaan ;)

Muutama viikko on taas menny nopeesti. Tällä viikolla joutui vähän opiskelemaankin kun oli kaksi välikoetta. Ihan hyvin kai ne meni.. Ainakin se toinen, jossa kysymykset oli samoja, jotka opettaja oli laittanut etukäteen nettiin. Onneks olin opetellut ne ulkoo :D Asian oppimisesta en sitten niinkään tiedä ;) Koulussa menee edelleen kivasti, huomenna onkin vuorossa yhden ympäristötekniikan kurssin labraharjoitukset espanjaksi, mielenkiinnolla odotan minkälaista labratyöskentely täällä on :) Aikamoista sähläämistä, voisin veikata, ainakin jos toimitaan samalla tyylillä ku mun kämppikset laittaa ruokaa :D

Toissa viikonloppuna oltiin suunnistuskisoissa Almerian ”läänissä”. Aika lähellä Totanaa, missä oltiin hieman aikasemmin. Eli useampi sata kilometriä etelään Valenciasta. Ja koko viikonlopun oli ihan älyttömän kylmä, vaikka etelämmässä oltiinkiin!! Sunnuntaiaamuna lämpömittari näytti 3 astetta kun piti lähtä juoksemaan ja myös tuuli puhalsi kylmästi. (Juu, en unohtanu ykköstä tosta kolmosen edestä!) Ja yölläkin varmaan oli saman verran kun nukuttiiin taas urheiluhallissa, jossa käytännössä on saman lämpöstä kun ulkona. Niissä kun ei oo minkäänlaista eristystä, saati sitten lämmitystä. Mun uus makuupussi ei hirveesti lämmittäny ku se on tarkotettu +10 asteeseen, ajattelin muka että se riittäis! Onneks olin tajunnut ottaa sentään pipon mukaan. Vaikka olin jäässä koko viikonlopun, suunnistus silti sujui hyvin ja voitin oman sarjani molempina päivinä :) Mutta täytyy sanoa että kyllä tuli saunaa kova ikävä sillä reissulla! Muut suunnistajat kyselivätkin että miten mua voi muka palella ku Suomessa on vielä kylmempi.. selitin että vaikka meillä on ulkona kylmä niin sisällä on kuitenkin aina lämmin :) täällä kun se ei niin aina valitettavasti mene..

Viime viikonloppunakin oli kisat tässä Valencian lähellä, noin tunnin ajomatkan päässä. Maasto oli aivan kauhee, vieläkin löytyy jaloista piikkipensaan piikkejä. Matkaa oli noin 5 km ja siitä nousua 400 metriä.. huh huh. Oli aikamoista taiteilua välillä niissä rinteissä, kiipeilyksi meni usempaan kertaan! Ne kisat ei sitten mennykkään niin hyvin, ehjänä kuitenkin selvisin maaliin, mihin olin ihan tyytyväinen :)

Kävin tiistaina kysymässä lisätietoja siitä, että voinko jäädä tänne kevääksi ja vastaus oli odotettavissa: vielä ei voi tietää, mutta kahden viikon päästä voi olla lisäinfoo. No toivotaan, että sitä tulee viimestään sillon! Jollakin tavalla se prosessin kuitenkin etenee, kun viime viikolla piti viedä opintosuunnitelma kursseista jotka vois suorittaa keväällä. Ja viimein muuten saatiin viralliset opiskelijakortitkin, ei mennytkään ku 2,5 kuukautta.. epäilin kyllä jo jossain vaiheessa että ei ehitä saaha ennen ku lähetään ;)

Enää en voi lämpötiloilla kehuskella kuten aiemmin, mutta kyllä täällä vieläkin tarkenee :) Päivisin lämpötila on varmaan jossain 15 asteen paremmalla puolella, ja mikä parasta, on valoisaa :)

Puolimaratoniin on nyt kolme yötä.. vähän jo jänskättää. Huomenna pitäs käydä hakemassa numero sitä varten.. Nooh, eiköhän siitä kunnialla suoriuduta vaikka valmistautuminen on ollu vähän sinne päin. Vähän kun aikaa viime vuotisesta pystys parantaa niin olisin tyytyväinen :) Katotaan miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti