sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Puolimaraton, turismia Valenciassa, Barcelona..

Noniin, nyt on sitten puolimaraton kunniallisesti takana. Aikaa meni 1:53:35, oon tosi tyytyväinen :) Viime kerralla tuntui puolikkaan jälkeen siltä, että ei pystys juoksee enää metriäkään, mutta tällä kertaa fiilis oli todella hyvä ja olis pystyny vielä jatkaakin. Eli voi olla, että vielä sen kokonaisen maratonin joskus juoksen.. Tai ainakin Pirkan hölkkä 33km :) Muutenkin tuo puolimaraton oli mahtava kokemus, kaiken kaikkiaan juoksijoita oli noin 6000! Osallistumismaksu oli 15 euroa ja siihen kuului paitakin (joka mulla päällä kuvissa :) ) eli todella edullista verrattuna Suomen vastaaviin tapahtumiin!

Mun kummit oli tosiaan täällä käymässä reilu viikon ajan, oli mukavaa, kiitos Pirkko ja Jukka! Kierreltiin Valenciaa ja katseltiin nähtävyyksiä. Katseltiin vanhaa kaupunkia ja kivuttiin myös katedraalin torniin, josta näkyi hienosti koko Valencia. Suosittelen ehdottomasti käymään! Lisäksi käytiin Hemisfericissä elokuvassa. Se on sellainen elokuvateatteri, jossa kuva heijastetaan sellaselle pallonmuotoselle seinälle ja seinä on 900 neliömetriä. Olihan se kokemisen arvonen juttu, katottiin semmonen Egypti-dokumentti. Käytiin myös shoppailemassa ja ihailtiin puutarhoja. Sää oli tällä viikolla hyvä, noin 20 astetta. Tällä hetkellä on vähän kylmempi, kotona saa olla villasukat jalassa. Ja ens viikon alkuun on luvattu vähän viileempää. No onneks ostin villakangastakin, tuntus kyllä jotenkin hullulta käyttää sitä täällä. Paikalliset kyllä käyttää vaikka aurinko paistais ja olis kakskyt astetta lämmintä. Maassa maan tavalla ;)

Perjantaiaamuna lähdettiin Barcelonaan, josta Pirkolla ja Jukalla lähti lento kohti Helsinkiä lauantaiaamuna. Perjantai käytettiin kokonaan nähtävyyksien katseluun, ja niitä Barcelonassa riittääkin! Käytiin Monjuïcissa katsomassa olympiastadionia ja sieltä näkyi mahtavasti myös koko kaupunki. Sitten käytiin katsomassa Sagrada Familiaa, pitihän sekin nähdä, mielenkiintoinen rakennus.. Illalla käveltiin Ramblas-kävelykadulla ja ihmeteltiin väen paljoutta. Yövyttiin Pelayo nimisessä hotellissa, joka oli todella hyvällä paikalla, lähellä Plaza de Catalunyaa. Muutenkin hotelli oli todella iloinen yllätys hintaan nähden. Voin suositella!

Lauantaiaamuna Pirkko ja Jukka lähtivät kohti Suomea ja minä jäin vielä Barcelonaan, olin varannut lipun vasta klo 17 junaan. Aamulla lähdin käymään Park Güellissa, jonne meneminen kyllä kannatti. Hieno puisto, josta myös näkyi koko Barcelona. Loppupäivä menikin sitten shoppaillessa :) Barcelonassa kyllä riittää kauppoja! Muutaman päivän enemmän olis kyllä siellä viihtynyt, täytyy mennä käymään vielä joskus uudestaan, sen verran jäi vielä näkemättä. Tosin oli kyllä mukava palata Valenciaan, kyllä valitsin oikean kaupungin vaihtoa ajatellen! Barcelona on hieno kaupunki, mutta aivan liian iso mun makuun :)

Tänään sitten olikin kauden viimeiset suunnistuskisat noin 25 kilometrin päässä Valenciasta. Hyvin meni, olin toinen, vaikka teinkin aika paljon virheitä. Toivottavasti eivät kuitenkaan olleet viimeiset kisat täällä, koska ens kevään kanssa on nyt niin, että perjantaina tuli sähköposti että en voi jäädä :( Huomenna vielä selvittelen asiaa suunnistajien avustuksella!

Nyt vielä täällä Valenciassa tämän vuoden puolella kaksi viikkoa, jonka jälkeen Etelä-Espanjaan kahdeksi ja puoleksi viikoksi äitin, iskän ja Essin kanssa. Tarkotuksena on tehdä autolla reilu viikon kestävä Andalusia-road trip ja käydä mm. Marbellassa, Gibraltarilla, Cadizissa, Sevillassa ja Gradanassa. Joulu vietetään Benalmadenassa Costa del Solissa, mistä meillä on apartamentos varattuna reiluksi viikoksi. Odotan reissua jo kovasti :) Sitten uudeksi vuodeksi suuntaan Tsekkeihin :) Ensi viikonloppuna lähdetään käymään muutaman muun vaihtarin kanssa Madridissa pe-ma. Kouluhommiakin tarvis taas vähän tehdä, pitäs työselostus palauttaa siitä labrasta (joka muuten meni ihan hyvin) ja ens to täytyy pitää espanjan kurssilla esitelmä. Noo, eiköhän nuo vielä jaksa kun sitten pääsee lomailee :)

Puolimaraton:

Noin 10 km:n kohdalla


Tyytyväisenä maalissa :)


Valencian katedraalista


Suihkulähteet Turialla



Barcelonasta:

Olympiastadion Montjuïcissa


Plaza Espanya


Sagrada Familia


Näkymä Park Güellista


Park Güell



Näkymä hotellin parvekkeelta


Ihmispaljoutta keskustassa

2 kommenttia:

  1. Tulvipas taas muistoja mieleen ku luin tätä. :) Pari kaveria juoksi kans viime vuonna ton puolimaratonin ja tietty Barcerlona, Madrid ja Andalucia on tullu katsastettua. Kiva et oot päässy suunnistamisen merkeissä kunnolla mukaan kuvioihin, mulla se vähän jäi. :/ Harmi ettet saa jäädä kevääksi. Tosta takista sen verran, et siellä kerkee kyl joulu-tammikuussa tulee sen verran kylmä ainakin iltasella/yöllä et villakangastakki tulee ehdottomasti tarpeeseen!

    VastaaPoista
  2. :) Oikeessa oot, villakangastakki kyllä tulee täällä tarpeeseen välillä, onneks sitä ei kuitenkaan niin paljon tarvi ku Suomessa ;) Ja nyt näyttäs siltä että saan jäädäkkin kevääksi, jes! :)

    VastaaPoista