tiistai 29. syyskuuta 2009

Elämää Valenciassa –me gusta mucho!

Valenciassa asumista on nyt reilu viikko takana. Tuntuu, että olen ollut täällä kauemmin, niin paljon on tapahtunut. Tulin Valenciaan sunnuntaina 20.9. kielikurssin päätyttyä. Kielikurssi oli mukava kokemus, vaikkakin odotin kurssilta ehkä enemmän espanjan oppimisen suhteen, mutta kaiken kaikkiaan mahtavat kaksi viikkoa ja bonuksena 6 opintopistettä :)

Koulu alkoi maanantaina 21.9. infotilaisuudella. Yliopisto (Universitat Politecnica de Valencia) on kaiken kaikkiaan on todella iso ja eri koulutusohjelmia on todella paljon. Itse opiskelen ETSII (Escuela Tecnica Superior Ingenieros Industriales) -nimisessä yksikössä. Mulla on yhteensä 5 kurssia, joista kolme on englanniksi ja yksi espanjaksi sekä lisäksi espanjan kielen kurssi. Espanjan kielinen kurssi tulee todennäköisesti teettämään jonkun verran enemmän töitä kuin muut kurssit, mutta otan haasteen mielelläni vastaan ja näen kurssin hyvänä mahdollisuutena oppia kieltä! Yliopiston kampusalue on aivan valtava ja kampukselta löytyykin kaikkea uimahallista kampaamoon varsinaisten koulujen lisäksi. Koulukulttuuri täällä Espanjassa on poikkeaa aika paljon suomalaisesta. Opetus on samantyyppistä kuin Suomen lukioissa ja luennoilla on oltava läsnä tietyn verran (esim. 80 %). Täällä ei tunneta akateemista vapautta :D Myös opetuksen taso tuntuu matalammalta kuin Suomessa, munkin kurssit on 4. tai 5. vuoden kursseja ja asiat eivät tunnu olevan niin korkealentosia kuin Suomessa. Mielenkiintoista on myös se, että on normaalia, että luennot ovat iltaisin. Viimeiset luennot päättyvät ilmeisesti klo 21.15, onneks mulla ei kuitenkaan luentoja noin myöhään! Mulla luentoja 2-6 tuntia päivässä ma-to, perjantaisin ei koulua ollenkaan :)

Sää täällä on ollut hyvin vaihteleva. Vettä on satanut useampana päivänä, mutta myös rannallekkin on päästy. Tällä hetkellä sataa vettä. Ja kun vettä sataa, sitä tuleekin sitten kunnolla. Muutama minuutti vesisateessa ilman sateensuojaa riittää siihen, että vaatteet kastuvat läpimäräksi. Myös kadut tulvivat heti kun sataa, koska viemäriverkosto täällä on todella huono. Kumpparit tulis siis tarpeeseen! No, toivotaan että nää sateet kohta loppuu :)

Asun edelleen samassa asunnossa, mutta vaihdettiin Bernandon kanssa huoneita ja mulla on nyt meijän asunnon isoin huone :D Pitkä juttu selittää, mutta lyhykäisyydessään: Olisin suunnistajien kautta saanut myös tilavan huoneen mukavasta asunnosta, ja kysyikin pojilta, että mitä ovat mieltä jos muutan, koska mun huone niin pieni ja tarvin kirjotuspöydän. Vastaus oli: vaihdetaan huoneita, no problemo! :D Nyt mulla siis iso huone ja oma kylppäri ja maksan edelleen saman verran. Ja mikä parasta, tilaa löytyy nyt myös vieraille, joten tervetuloa! :)

Viikonloppuna pääsin heti reissamaan, sillä osallistuin suunnistuskilpailuihin, jotka olivat Cofrenteksessa. Cofrentes on pieni kylä, noin 100 km päässä Valenciasta sisämaahan päin. Matkaan lähdettiin klo 7.30 lauantai aamuna (lähdön piti olla klo 7 :D). Juoksin avoimessa sarjassa ja matkaa lauantaina oli 5,5 km ja sunnuntaina 3,2 km. Voitin kisat molempina päivinä, osallistujia taisikin olla hurjat kuusi :) Rata oli aika helppo, mutta todella sopiva ensimmäiseksi kerraksi. Täällä maasto ja myös karttamerkit osittain erilaiset kuin Suomessa. Nyt mulla on sitten lisenssi ja pääsen seuraavissa kisoissa juoksemaan omaan sarjaan. Seuraavat kisat onkin jo tämän viikon sunnuntaina lähellä Valenciaa ja seuraavalla viikolla on kaksipäiväiset kisat Murciassa :) Odotan kisoja innolla, sillä ensimmäinen reissu oli todella mukava ja onnistunut. Ja mikä parasta joudun/saan puhua paljon espanjaa, koska monetkaan eivät puhu englantia!

Kaiken kaikkiaan Valencia todella mukava kaupunki, viihdyn täällä hyvin! Espanjalainen ”mañana eli huomenna” -elämäntyylikin alkaa jo luonnistua. Täällä ei turhaa stressailla, asiat hoidetaan kun ehditään, luento alkaa kun opettaja saapuu paikalle, illalla syödään myöhään ja päivällä vietetään siestaa!

Saludos de Valencia!
Sara





Gandia Beach



Näkymä asunnon ikkunasta Blasco Ibañezille



UPV



Valencia Beach



Valencia



Valencia



Kilpailukeskus



Cofrentes



Majoitus



Palkintojen jako :)

2 kommenttia:

  1. I'm sure you will success in the challenge of learning spanish ;-))
    I'm usually late, but only, 5 minutes, next time I won't be asleep...

    VastaaPoista
  2. Haha :D You know finnish very well! I am already used to that in Spain nothing starts on time :D

    VastaaPoista